Страхотна комбинация на пилешко месо с южен плод, и в добавка ризото....мммм.
Предлагам ви лесно за приготвяне и интересно на вкус ястие!
Продукти:
около 1 кг пилешко филе
4 чл тъмен соев сос
1/4 чл джинджифил на прах
1 чл сол
6 чл натурално царевично нишесте
4-5 сл олио
1 кутия компот от ананас
4 чл балсамов оцет
2чл захар
Приготвяне:
Месото се нарязва на малки парчета, поставя се в купа. Към него се добавят соевия сос, джинджифила, солта, нишестето и около 100 мл сок от компота. Обърква се и се оставя в хладилник за около час. След това се запържва в загрятото олио на силен огън приблизително 20 минути. Прехвърля се в чиния и се оставя на страни.
В същия тиган се слагат кубчетата ананас и захарта, задушават се като се разбърква често, добавя се останалия сок от компота. Оставят се на тих огън за кратко, или ако искате да има малко сос - докато изври течността. Сваля се от котлона и се захлупва с капак до сервирането.
Няма коментари:
Публикуване на коментар